Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Березень » 29 » Завдання на обласний турнір «Фізичні задачі-оцінки» імені Михайла Володимировича Сіденка
08:08
Завдання на обласний турнір «Фізичні задачі-оцінки» імені Михайла Володимировича Сіденка

Обласний турнір «Фізичні задачі-оцінки»

імені Михайла Володимировича Сіденка

 

 

Розв'язки задач надсилайте у будь-кому зручному для Вас форматі на адресу оргкомітету phys.cdu.edu.ua@gmail.com до 6 квітня.

Детальна інформація про Турнір http://goo.gl/eEZ8zd У разі питань, звертайтесь за номером 097-434-08-14

Завдання Турніру задач-оцінок

1.       Оцінити масу Земної атмосфери.

2.       Оцінити радіус Землі, при якому вона стане чорною дірою.

3.       Оцінити силу натягу ременів безпеки, що утримують людину в автомобілі, під час ДТП. Автомобіль рухався зі швидкістю 80 км/год і загальмувався перешкодою, внаслідок чого в ньому з'явилось пошкодження глибиною 30 см.

4.      Оцінити потужність, що виділяється у вигляді теплоти, при різкому гальмуванні вантажівки.

5.      Краплину провідної рідини заряджають. Оцініть значення заряду, за якого вона розділиться.

6.        Є відома фізична демонстрація з кулькою для пінг-понгу, яка утримується вертикальним струменем повітря. Оцініть період горизонтальних коливань кульки. Визначте, як він залежить від швидкості струменя повітря, його діаметру, розміру та маси кульки.

7.    «Космічний ліфт». Припустимо, що Ви, або Ілон Маск, побудували на екваторі височенну башту. Висота її така, що у верхній половині відцентрові ефекти обертання Землі сильніші за гравітацію      якщо кабіну ліфта «допхати» до середини башти, далі до вершини він поїде сам. Оцініть мінімальну висоту цієї башти. Чи можна таку башту використовувати для виробництва енергії за рахунок сповільнення обертання Землі? Якщо можна, то як?

Переглядів: 504 | Додав: Алекс | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0